Budapesten már az Aldiból is házhoz szállítanak

2020.11.27. 16:54

Saját webshop fejlesztése helyett egy már működő szolgáltatóval, a ROKSH-sal állapodott meg az ALDI Magyarország Bt., és így mintegy 3 ezer – zömében saját márkás – élelmiszerterméke online megvásárolható és házhoz rendelhető lesz Budapesten – adta hírül közleményében a diszkontlánc. Az online bevásárlási szolgáltatást nyújtó roksh.com weboldalán elérhető szolgáltatás nemcsak Magyarországon az első ilyen lehetőség, de a régióban is Budapest az első, ahol a diszkontlánc termékeit házhoz szállítják. 

„A pandémiás időszakban a gyorsan változó körülmények között különösen fontos a megbízhatóság, és mi stabil partnerként bővítjük szolgáltatásainkat: a platformon is a megszokott alacsony bolti árakon lehet rendelni, és oda is el tudjuk juttatni termékeinket, ahol nincs a közelben áruházunk” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

A diszkontlánc szerint a szolgáltatás a karanténban lévők számára is elérhető a fővárosban. A személyes bevásárló felveszi vele a kapcsolatot telefonon, és leegyezteti, hogy a csomagot az ajtó előtt hagyja, így nem szükséges fizikai érintkezés, hiszen a vásárlás összegét bankkártyával előre ki tudja fizetni a megrendelő.

A szolgáltatás úgy működik, hogy a vásárló összeállítja a webshopon keresztül a bevásárlólistáját, majd megjelölheti, hogy mikor és hol szeretné a termékeket átvenni. Ezt követően a ROKSH profi „Személyes bevásárlója” elmegy a vásárlóhoz közeli ALDI-üzletbe, ott összeválogatja a termékeket, és az áruházban elérhető aktuális áron megvásárolja azokat. Ha eltérés lenne a bolti kínálat és a leadott bevásárlólista között, a vállalat személyes bevásárló kollégája telefonon egyeztet a vásárlókkal a megoldásról.

Az ALDI már évek óta biztosít ingyenes házhozszállítást elsősorban nagyobb értékű és méretű elektronikai termékek esetében. Ezeket az árucikkeket az ALDI üzleteiben személyesen lehet megvásárolni, a házhozszállításról az ALDI gondoskodik. Az áruházlánc a jövőben is kínál majd akciósan ilyen termékeket, ezt a szolgáltatást a ROKSH-sal kötött együttműködés nem érinti – közölte a diszkontlánc.