Milliárdos beruházás a hazai biztonsági nyomdában

2020.11.27. 20:03

Az ANY Biztonsági Nyomda 1,1 milliárd forintból hajt végre beruházást, amelyhez a kormány 502 millió forintos támogatást ad, így 643 munkahelyet véd meg a vállalat Kőbányán – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat budapesti gyárában.

Hozzáfűzte: kulcskérdés a nemzetközileg sikeres magyar vállalatok fejlesztéseinek támogatása. Ilyen vállalat a biztonságos személyi okmányokat, útleveleket, személyi igazolványokat is gyártó ANY Biztonsági Nyomda.

A cég a beruházással egyrészt a kapacitását, másrészt pedig a hatékonyságát növeli olyan új technológiák bevetésével, amelyekkel újabb nemzetközi megrendeléseket tud szerezni – jelentette ki a miniszter a távirati iroda tudósítása szerint.

Kapcsolódó

Gyurcsány üzletfele gyárthatja a lottózók játékoskártyáit

310 millió forintért gyártatna játékoskártyákat a Szerencsejáték Zrt., bár használata nem lesz kötelező.

A beruházással új nyomtatógépeket, chipbeültetőket, hologramozó eszközöket és kártyamegszemélyesítő eszközöket szereznek be. Ezek mind-mind olyan eszközök, amelyek hozzásegítik a vállalatot ahhoz, hogy még nagyobb versenyelőnnyel vágjon bele nemzetközi tenderekbe — hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A miniszter jelezte: a vállalat a több mint 50-féle, Magyarországon használt okmány mellett a világ több mint 50 országába szállít okmányokat; Ázsiától Afrikán keresztül Latin-Amerikáig, például Mexikóba, Ghánába vagy Srí Lankára is.