Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Újabb kínai cégek kerülhetnek feketelistára Amerikában

2020.11.30. 11:04

A Trump-adminisztráció kész feketelistára tenni két jelentős kínai vállalatot: az ország első számú chipgyártóját, az SMIC-et és a CNOOC nevű céget, amely a három fő nemzeti olajipari vállalat egyike – írta a Portfolio.hu a Reuters információira hivatkozva. Korábban beszámoltak arról, hogy az amerikai védelmi minisztérium négy további, hadsereg által irányított kínai vállalatot szándékozik feketelistára tenni, így csaknem három tucatra növelve a szankciókban érintett cégek számát.

A Trump elnök által kiadott rendelet megtiltaná amerikai vállalatoknak, hogy értékpapírokat vásároljanak a listán feltüntetett kínai cégektől.

Kapcsolódó

Trump öt újabb kínai szervezetet tett tiltólistára

Nemzetbiztonsági kockázatnak minősülnek, a Huaweihez hasonlóan. Az amerikai elnök jövő héten találkozik Hszi Csin-pinggel.

Az új rendelet tartalmazza a Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) és a China National Offshore Oil Corp (CNOOC) nevű vállalatokat is – állítják források. A SMIC azt közölte, hogy továbbra is együttműködik az amerikai kormánnyal, és termékei kizárólag polgári és kereskedelmi felhasználásra készülnek. Azt mondják, nincs kapcsolatuk a kínai hadsereggel, és semmilyen terméket nem gyártanak számukra.   • Vennék
  • Hírek