Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Ampullák készülnek Lukácsházán a Pfizer-vakcinához

2020.12.04. 13:58

Nagyrészt a lukácsházi Schott Hungary Kft. által készített ampullákba kerül a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag – mondta Szijjártó Péter pénteken a Vas megyei Lukácsházán. 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a kormány kétmilliárd forinttal támogatja a vállalat 13 és fél milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként 16 gépsoron gyártanak a vakcinához ampullákat. A 16 gépsor egy része már megérkezett.

Megjegyezte, hogy tovább erősödött a magyar–német gazdasági kapcsolat azzal, hogy a németországi Schott AG Magyarországra hozta ezt a fejlesztését.

Hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát Magyarországon, így a német vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaságban.

Elmondta, hogy a több mint 130 éves Schott cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme Lukácsházán van, ez Magyarország legnagyobb ampulla- és injekciós üvegeket előállító gyára, amely high-tech technológiát képvisel.

A Schott Hungary Kft. 97 százalékban a külpiacra értékesít, így a fejlesztés az exportorientált magyar gazdaságot rövid távon is segíti

– mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a beruházással a cég megvédi több mint 550 munkavállalóját.

Egy ilyen típusú válság tíz évvel ezelőtt a gazdaságot le tudta volna verni a lábáról, de az elmúlt tíz évben erősödött annyit a magyar gazdaság, hogy újabb beruházásokat jelentünk be nap mint nap az ország minden táján. Ez a tény azt bizonyítja, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik

– fogalmazott Szijjártó Péter.