Itt épülhet Budapest újabb hídja

2020.12.07. 17:35 Módosítva: 2020.12.07. 18:37

Új híd épülhet Észak-Budán – hívja fel a figyelmet a napi.hu az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.  

Az Aquincumi híd, valamint a kapcsolódó úthálózat tanulmánytervére írt ki közbeszerzést a BKK.

A tervezési terület a Bécsi úttól az esztergomi, a 2-es számú vasútvonal, majd a Körvasút mentén – a Marcheggi híddal párhuzamosan – az M3-as autópálya bevezető szakaszáig tart.

Mint a közlönyben olvasható, a tanulmányterv két részből áll. Az első az Újpest vasúti hídtól északra egy új dunai átkelő (híd), a második rész pedig a kapcsolódó közlekedési hálózat tervezése. Itt nem városi autópálya kialakítása a cél, hanem egy városi szövetbe jól illeszkedő új gyűjtő-elosztó körút létesítése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közlekedési létesítmény tervezéséből és/vagy hídtervezésből legalább nettó 45 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő 2020. január 4-e. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

Új hidak építése már a 80-as évek eleje óta szerepel a városi tervekben. 

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban azt mondta az Indexnek adott interjúban, hogy Budapestnek szüksége van két új hídra tíz éven belül, a Galvanira és az Aquincumira. Már ha valaki forgalomcsillapított belvárost és élhető Budapestet szeretne – vélekedett. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az Aquincumi híd tervezésére odaadta a pénzt a fővárosnak a kormány, ezért, mint reméli, haladnak a tervezéssel.