Megtévesztő ingatlanreklám miatt bírságolt a GVH

2020.12.08. 16:42

Megtévesztő ingatlanreklám miatt három és fél millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel kedden. Mint írják, a kifogásolt reklámok több szempontból is jogsértők:

megtévesztőnek ítélték, hogy képmegosztó oldalak fényképeit tüntették fel úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna. Emellett a hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani, és az is jogszerűtlen, hogy a közösségi oldalukról törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat.

A vélemények moderálása önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét –mutatott rá a versenyhatóság. A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina Bau Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti. A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is meg kell szüntetnie.