Ivó, Milán
EUR 384,63 Ft
USD 363,05 Ft
5 °C
26 °C

Összesen 800 milliárd forinttal segíti a turizmusban dolgozókat az állam

2020.12.12. 19:55

A szállodai szolgáltatókra, utazásszervezéssel foglalkozó vállalkozásokra is kiterjesztik a bértámogatást – mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a szervezet oldalán hallható podcastban.

Magyar Turisztikai Ügynökség · MTÜ Podcast 15. rész – bértámogatás, 80 százalékos visszatérítés, könnyűzenei fesztiválok támogatása

December 1-jétől január 31-ig a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedők novemberhez hasonlóan megkapják a bértámogatást, az adó- és járulékkedvezményt. Ezt a bértámogatást december 1-jétől kiterjesztik a szállodai szolgáltatókra, utazásszervezéssel foglalkozó vállalkozásokra is azzal a feltétellel, hogy munkaerőt nem lehet elbocsátani, a munkavállalóknak a bérüket ki kell fizetni – mondta el Guller Zoltán.

Hozzátette: a bértámogatás iránti kérelmet a munkaadó székhelye, telephelye szerinti illetékes kormányhivatalhoz kell benyújtani, amely nyolc munkanapon belül meghozza a döntést. Az eljárás pontos menetét az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogja nyilvánosságra hozni, az adó- és járulékfizetési mentességi igényt az adóhatóságnál kell bejelenteni.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kiemelte: a rendelkezésre álló információk alapján ez havi húszmilliárd forintnyi támogatást jelent a szektorban dolgozók számára. Azt mondta:   

Ha összeadjuk a következő hónapokban várható kifizetéseket és az eddig nyújtott támogatásokat, a turisztikai ágazatnak nyújtott támogatás meghaladja a 800 milliárd forintot 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint novemberre mintegy egymillió olyan vendégéjszakát rögzítettek, amelyet a járványhelyzet miatt vissza kellett mondaniuk a szálláshelyeknek. A kormány úgy döntött, hogy novemberben a vendéglátás adó- és bértámogatást kap, a szálláshelyszektor pedig a foglalások után az elmaradt bevétel nyolcvan százalékát megkapja a költségvetésből.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás