Többen dolgoznak távmunkában, de még mindig csak feleannyian, mint tavasszal

2020.12.22. 14:49

Novemberben az előző hónaphoz képest 45 ezerrel 4,496 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma – tette közzé előzetes gyorsbecslését a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A novemberi adat 26 ezerrel 0,6 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A 15–64 éves korosztályban a foglalkoztatási ráta egy hónap alatt 1 százalékponttal 70,6 százalékra emelkedett, és 0,3 százalékponttal haladta meg az egy évvel korábbit.

A gyorsbecslés szerint a munkanélküliek száma egy hónap alatt 9 ezerrel 190 ezerre csökkent, a tavaly novemberihez viszonyítva viszont 34 ezres növekedést mutat. A 4,1 százalékos munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal alacsonyabb az októberinél, de 0,7 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál.

A foglalkoztatottak számának a munkanélküliek csökkenésénél nagyobb növekedése azt jelzi, hogy a munkaerőpiacra frissen belépők közül találtak többen állást.

A távmunkában, home office-ban foglalkoztatottak aránya novemberben 8,2 százalék volt a szeptemberi 5,8 százalék és az októberi 7,6 százalék után, de 9 százalékponttal elmarad a májusi 17,2 százaléktól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek