Közel egymilliárdból épül az ipari park Balatonfüreden

2020.12.26. 15:33

A világjárvány ellenére is nagy ütemben halad Balatonfüred egyik legnagyobb beruházása a település korábbi szeméttelepe helyén, ahol az Aszófői út mentén új ipari park épül – olvasható a Balatonfüredi Naplóban. A helyi médiumnak Kosler Zoltán, az önkormányzat városfejlesztési osztályának vezetője arról beszélt, hogy terveik szerint vállalkozások települhetnek az ipari parkba, ezzel új munkahelyeket létrehozva a város lakóinak.

A komplex fejlesztés több új épületet is magában foglal a tizennégy hektáros területen. Ezekbe költözik például a Probio kertészeti és köztisztasági részlege, ezért minden, ami a köztisztasági, parkfenntartási feladatokkal kapcsolatos, itt működik majd tovább, és így a cég dolgozói sokkal jobb körülmények között tudnak majd öltözni és tisztálkodni.

Az ipari parkban hét nagyobb, teljesen kiépített, közművesített telket jelölnek ki, itt létesíthetnek bázist a vállalkozások. A beruházás helyszíne távolabbra esik a lakóövezettől, ezért a fürediek számára szinte láthatatlanok a most folyó munkálatok, ugyanakkor az ipari park fontos mérföldkő lehet a város életében. 

A projekt, melynek része a várost nyugati irányból elkerülő út felső szakasza is, közel egymilliárd forintból valósul meg.

Kosler Zoltán tájékoztatott róla, hogy a megnövekvő forgalom miatt sem kell aggódnia a közelben lakóknak, hiszen

az Aszófői úttól egy teljesen új becsatlakozó utat fognak építeni, a jelenlegi nyomvonalat használva, amely az iparterület beléptető rendszeréhez viszi majd a forgalmat.

A területen belül pedig két irányba épül új úthálózat: az egyik az Aszófői úttal párhuzamosan, a másik a jelenlegi komposztálótelep irányában fog húzódni. Ezen felül hét parcellát alakítanak ki a területen, ahová települhetnek akár helyi, akár vidéki vállalkozások, elsősorban azok, amelyek jelenleg vagy méltatlan körülmények között kénytelenek működni, vagy adott esetben lakóövezetben tevékenykednek, ahol viszont zavarhatják a lakosságot.

Kapcsolódó

Fontos, hogy körbe lehessen vonatozni a Balatont

Ezzel lehetne csökkenteni az autóforgalmat.