Óriásberuházással nőne még nagyobbra a Tranzit Csoport

2020.12.26. 10:57

A növénytermesztés mellett elsősorban kacsák, libák, csirkék tenyésztésével és feldolgozásával foglalkozó Tranzit Csoport 20 milliárd forintos beruházásba kezdett, amely a nemrégiben befejezett, 15 milliárd forintos fejlesztés folytatása – közölte az MTI. Az ország egyik legnagyobb baromfiipari szereplője jelentős kapacitásbővítéseket jelentett be valamennyi üzletágában. 

A 20 milliárdos beruházást részben saját erőből, részben bankhitelből valósítja meg a debreceni központú vállalat,

de állami támogatásra is pályáznának. Szabó Ákos vezérigazgató elárulta, a cégcsoporthoz tartozó Tranzit-Ker Zrt. csaknem 5 milliárd forintból állattartó telepeket fejleszt, új telepeket épít, 3 milliárd forintból pedig új takarmánykeverőt hoz létre.

A Tranzit-Food Kft., a csoport élelmiszeripari tagja a nyírbátori csirkefeldolgozó üzemében teljes korszerűsítést, kapacitásbővítést és automatizálást hajt végre 6 milliárd forintért, a nyírgelsei víziszárnyas-feldolgozó üzemben pedig 1 milliárd forintos fejlesztésbe kezdenek.

A továbbfeldolgozott termékeket gyártó cégben, a Marneváll Zrt.-nél 4,5 milliárd forintért bővítik a kapacitást, valamint új termékkör bevezetését szolgáló gyártósort és hűtőházat építenek.

A vállalat a közelmúltban befejezett, 15 milliárd forintos beruházás részeként új állattartó telepeket épített, rekonstruálták a nyírgelsei vágóhidat, és korszerűsítették az egyik takarmánykeverő üzemet, keltetőt.

A Tranzit Csoport évi 2 millió libát, 10 millió kacsát, 15 millió csirkét dolgoz fel, több mint 60 állattartó telepet működtet, és nagyjából 2100 embernek ad munkát.