Fellegi Tamás és egy ex-Fidelitas-elnök cége is benne van a badacsonytomaji szállodaépítésben

2021.01.11. 20:55 Módosítva: 2021.01.11. 21:03

Egy befektetői csoport 70 szobás, négycsillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban – a hírt a Fidesz országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán osztotta meg egy közösségi portálon, még több héttel ezelőtt.

Fenyvesi most a 24.hu-nak elárulta, hogy a Badacsony Heritage Company Kft. (BHC) tervezi a beruházást, és már meg is vásárolta a Római úton álló egykori Volán-üdülő ingatlanát.

A BHC egyik tulajdonosa Fellegi Tamás családi cége, a Willard Partners Zrt., ami a volt miniszter és fia, Fellegi Áron irányítása alatt áll. Fellegi Tamás Orbán Viktor kormányában 2010-től a fejlesztési miniszteri posztot töltötte be, de másfél év után lemondott.

A másik, többségi résszel rendelkező tulajdonos a Promotheus Agency Bt., amely a korábbi szabolcsi Fidelitas-elnök, Petneházy Dávid érdekeltségébe tartozik. A Petneházy Alapítvány elnöke a portálnak azt írta, hogy a beruházás jelen pillanatban előkészítési szakaszban van, és majd csak a tervezési fázis lezárultát követően hozzák nyilvánosságra a szálloda végleges látványterveit.

Kapcsolódó

Nagyberuházásoktól féltik a tatai Öreg-tó hangulatát

Szállodát és elkerített fizetős strandot is terveznek a partra. Az egyik a látványával változtatná meg a tájat, a másik miatt kérdés, mekkora kerülővel marad körbejárható a víz.

A badacsonytomaji önkormányzat örül annak, hogy egy olyan szálloda épülhet, amely nemcsak színvonalas szállást tud kínálni az ide látogató, évről évre növekvő számú turistáknak, hanem a településen élő családok számára is remek munkalehetőséget ad.