Tízmilliárdokkal folytatódik idén a vállalatok beruházástámogatása

2021.01.11. 10:42

Idén is folytatjuk a magyar vállalatok beruházásait támogató programot – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A pénzügyminiszter közlése szerint

a támogatás tavalyi mérlege 43 beruházás, 155 milliárd forintnyi fejlesztés és 16 500 megvédett munkahely.

A cél, hogy 2021 a növekedés éve legyen a magyar gazdaságban – mondta a miniszter. A nagyvállalati beruházási támogatási program a 2015-ös indulás óta 180 beruházást segített 160 milliárd forinttal, így több mint 382 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon.

A programot az idén is folytatják, a cél az, hogy a cégek azonnali segítséget kapjanak beruházásaikhoz, és a járványhelyzet ellenére se kelljen elmulasztaniuk fejlesztéseiket – erre a célra 25 milliárd forintos keretet hagytak jóvá. A támogatási programot minél előbb meghirdetik, hogy a támogatás rendelkezésre álljon a vállalkozások számára kapacitásbővítésre, munkahelyek létrehozására.

A videóban Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára arról tájékoztatta a minisztert, hogy a nagyvállalati beruházási programban tavaly december 29-ig az összes vállalt támogatást átutalták. Ez azt jelenti, hogy 43 beruházáshoz nyújtottak 70 milliárd forintnyi támogatást, ezáltal az egész országban arányosan 155 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhatott meg.

Kapcsolódó

Varga Mihály az Indexnek: A GDP 8 százalékát költöttük a védekezésre

Csak a gazdaság újraindítására 3700 milliárd forintot költöttünk. Messze még a magyar euró.