Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Folytatódik az Aktív Magyarország program

2021.01.12. 13:58 Módosítva: 2021.01.12. 14:00

Idén is folytatódik az Aktív Magyarország program, megjelentek az idei felhívások.

Ebben az évben is kiemelt cél a sportolási, mozgási lehetőségek bővítése – közölte a programért felelős kormánybiztosi iroda.

Az Aktív Magyarország program keretében eddig futópályák, görparkok, bringaparkok, utak, sziklamászó útvonalak is támogatást kaptak, több mint 1,3 milliárd forint értékben. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezések elbírálását szakmai civil szervezetek készítik elő, amelyek honlapjain elérhetőek a programok kiírásai – írta az MTI. 

A kormány az idén is bringaparkok, futókörök, utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. Újra meghirdetik az országos bringapark programot, a futás feltételeinek további javításáért folytatódik az országos futópálya-építési program. A bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászás sportlétesítmények kialakítására pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A tájékoztatás szerint a futópályák és a bringaparkok megépítésére 50 százalékos önrész vállalásával lesz lehetőségük a jelentkezőknek, amelyek lehetnek – a többi között – önkormányzatok, önkormányzati szervek, sportegyesületek is.

A programokra február 28-ig lehet jelentkezni.