Végelszámolás alatt a Borkai fiához köthető cég

2021.01.12. 08:18

Borkai Zsolt volt győri polgármester fia, Borkai Ádám havi egymillió forintot kapott ügyvezetőként egy ingatlanokkal foglalkozó cégtől, az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-től – írta az mfor.hu. Ezt egy 2019-es dokumentumra hivatkozva közölte a portál. A kiegészítő melléklet szerint az egész évre 12 millió forintot tüntettek fel, csakúgy, mint 2018-ra. Más foglalkoztatottja nem volt a cégnek.

A luxemburgi bejegyzésű Akonia S.A. tulajdonában lévő vállalkozás 2016 és 2019 között veszteséges volt, 14-15 milliós negatív eredménye volt.

Tavaly decemberben végelszámolás alá került a cég. A portál szerin a hitelezőknek – ha vannak, akkor január végéig van idejük jelezni követelésüket a vezető tisztségviselőnek – aki történetesen Borkai Ádám.

A vállalkozás akkor került reflektorfénybe, amikor a Borkai Zsolt volt győri polgármester jachtos botránya után a sajtó alaposan feltérképezte nemcsak az Audi gyár telekügylete körüli visszásságokat – bár végül nem indult emiatt eljárás –, de Borkai családjának céges érdekletségeit is. 

A portál kitér arra is, hogy tavaly december elején végelszámolás alá került az a vállalkozás is, amelyet az ugyancsak a Borkai-botrányban érintett ikerlányok alapítottak. Az eredeti elképzelés szerint a LiCseng Ital Kereskedelmi Kft. főleg csomagküldéssel foglalkozott volna, azonban a pandémia miatt vélhetőleg nehézségekbe ütközött az új szolgáltatás elindítása.