Egyre másra mondják fel a fuvarozók az Egyesült Királyságba irányuló szolgáltatásaikat

2021.01.14. 07:30

A német logisztikai óriás, a DB Schenker e-mailben tájékoztatta ügyfeleit, hogy ideiglenesen felfüggesztette az Egyesült Királyságba irányuló szolgáltatásait a hatalmas bürokratikus terhek miatt. 

db sch

A levél alig egy héttel azután született, hogy Európa legnagyobb csomagszállító hálózata, a DPD hasonló okokból felfüggesztette közúti áruszállítási szolgáltatását az Egyesült Királyságból Európába - írja a trans.info, a magyar áruszállítók, fuvarozók tájékoztatására létrehozott szaklap. 

A DPDgroup azt közölte hírlevélben, hogy a vámegyeztetés megnehezítése, újabb vám és csomagadat igénylések késleltetik a kézbesítést, így a szállítási határidőket nem tudják tartani, ami méltatlan a cég imidzséhez, így ideiglenesen felfüggesztik a szigetországi kézbesítést. 

DB Schenker levele pedig a következőképpen szól:

Tisztelt Ügyfelünk,

Kénytelenek vagyunk azonnali hatállyal ideiglenesen felfüggeszteni a kontinentális Európától az Egyesült Királyságba tartó nemzetközi szárazföldi szállítási szolgáltatásokat. A Brexit-megállapodás alapján elfogadott megegyezések óriási bürokratikus szabályozásokat jelentettek, különösen az Egyesült Királyságban lévő címzettek számára, akike jelenleg nem tudunk a törvénynek megfelelő módon kezelni. A legtöbb címzett (importőr vagy címzett/ “consignee”) az Egyesült Királyságban még soha nem foglalkozott vámeljárásokkal, és további útmutatásra van szükségük az új szabályozásokkal kapcsolatban (pl. A helyes tízjegyű árukód megerősítése, meghatalmazás készítése).

Ezért azt tanácsoljuk, hogy halassza el az összes szállítást további értesítésig. Továbbá kérjük, győződjön meg arról is, hogy a vámkezeléshez szükséges összes papír, azaz az export- és behozatali dokumentáció, valamint az összes címzett, azaz minden közvetlen képviseleti levél és HMRC-információ rendelkezésre áll-e a zökkenőmentes vámkezelés érdekében.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk ügyfeleinket mindkét oldalon a küldő és a fogadó oldalán;; szállítmányozót és a címzetteket, hogy a lehető leghamarabb ismét igénybe tudják venni a szolgáltatásainkat.

Ha kérdése van, forduljon a helyi DB Schenker csapathoz segítségért és további információkért.

A DB Schenker csapata  • Tippek
  • Lakáshitel