Ingyenes hitel-összehasonlító alkalmazást készített az MNB

2021.01.18. 19:15

Díjmentesen használható hitel-összehasonlító alkalmazást készített a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének fel – olvasható a jegybank honlapjának hétfői közleményében.

kalkulátor a hitelnyújtók által biztosított árazási képletekből ad személyre szabott ajánlatokat pontos, táblázatos, alapértelmezetten a teljes hiteldíjmutató (THM) szerint növekvő sorrendű formában. Nem emel ki ajánlatokat, nem torzítja a piaci árakat, és az online hitelfelvétel megindítását is támogatja. Folyószámlával vagy hitellel rendelkező ügyfelek legkésőbb április 1-jétől, új ügyfelek legkésőbb július 1-jétől kérhetnek ilyen formában MSZH-termékeket.

A pénzintézeteknek folyósítási díj nélkül kell biztosítaniuk az online ügyintézést a teljes hitelnyújtási folyamatra – közölte a jegybank. Az MNB a piaci verseny fokozásával indokolta az összehasonlító oldal létrehozását, hozzátéve, hogy januártól már hat intézmény kínálhat MSZH-termékeket. Ezek terjedése a jegybank szerint támogathatja a megfelelő ügyféltájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözheti az online hitelfelvétel-folyamatok terjedését.  • Bérelnék
  • Bankszámla