Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Németország betiltotta a kakascsibék lemészárlását

2021.01.20. 17:59

Már 2022-től megtiltják a hím naposcsibék leölését Németországban a szövetségi kormány szerdai döntése alapján, így ez lesz a világ első olyan országa, amelyben véget vetnek a kakascsibék tömeges leölésének − emelte ki Martina Fietz helyettes kormányszóvivő berlini sajtótájékoztatóján.

A tömegmészárlást azért folytatják, mert a tojótyúkok kakascsibéinek felnevelése nem gazdaságos. Azonban a szövetségi költségvetésből 2008 óta csaknem tízmillió euróval támogatott fejlesztések révén van már emberségesebb megoldás, nem is egy, ezért 12 hónap türelmi idő után valamennyi keltetőüzemben szakítani kell a csibedarálás gyakorlatával − mondta a helyettes kormányszóvivő, utalva arra, hogy több módszert is kidolgoztak a tojásban fejlődő csibe nemének megállapítására. A kormány törvényjavaslata szerint

2022. január 1-jétől tilos a kikelt hím naposcsibék leölése. Két év elteltével, 2024. január 1-jétől tovább szigorítják az előírásokat, megtiltják a csibeembriók leölését is a keltetés 6. napjától.

A törvényjavaslat parlamenti elfogadása biztosra vehető – írja az MTI. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.