A Lidl nevével is csalók élnek vissza

2021.01.22. 17:33

A Lidl Magyarországhoz az elmúlt napokban több megkeresés érkezett sms-ben terjedő csalásokról, melyeknek célja, hogy a megkeresett személyektől pénzt vagy személyes adatokat csalhassanak ki – közölte a vállalat az Indexszel. Ma adtunk róla hírt, hogy egy másik kiskereskedelmi lánc, az Aldi nevével is visszaélnek, ugyanis ismeretlen csalók jogtalanul és megtévesztő módon használják a cég nevét, és sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést az Alditól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről.

A csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl-ajándékutalványt vagy éppen más értékes tárgynyereményt (például okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését, vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg – közölte a cég, amely jelezte az Indexnek, hogy

a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag a vállalat hivatalos felületein adnak tájékoztatást, valamint hogy a nyereményekért cserébe ellenjuttatást semmilyen esetben sem kérnek.

Arra kérik a vásárlóikat, hogy személyes, valamint bankkártyaadataik védelme érdekében, mindig ellenőrizzék a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljanak, emellett semmiképpen ne utaljanak pénzt vagy adják meg adataikat ismeretlen személynek.