Mészáros Lőrinc hoteljei csaknem 290 millió forinthoz jutottak

2021.01.28. 12:16

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint a  2020. november 11. és december 10. közötti időszakban meghiúsult foglalások után több mint 3 milliárd forintra érkezett támogatási igény a szállodáktól, panzióktól, üdülőháztelepektől, közösségi szálláshelyektől és kempingektől  írta a 24.hu.

Kapcsolódó

Nagyarányú leépítések lesznek Mészáros Lőrinc szállodáiban

A Hunguest Hotels egységeiben előrehozzák a karbantartási munkálatokat a járvány miatt, így sok alkalmazottnak mennie kell.

A szálláshelyek a foglalások miatt elmaradt bevétel 80 százalékát megkapták az államtól, de ennek a feltétele az volt, hogy dolgozókat nem küldhettek el, és a munkavállalóik megkapták a fizetésüket akkor is, amikor a szállások zárva vannak.

Kapcsolódó

26 milliárdos bevétele volt tavaly Mészáros Lőrinc szállodaláncának

Hunguest Hotels nyeresége 3,1 milliárd volt tavaly, a koronaválság miatt viszont nemrég mégis leépítettek.

A legnagyobb támogatást, 146 millió forintot, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta. Majd a  Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotels szállodalánc egyik tagja, az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel következett, 93 millió forinttal.

Egyébként a lista alapján a Hunguest Hotels szállodáinak jutott összességében a legmagasabb összegű, 289 millió forintos ellentételezés.

Ez nem meglepő, mivel a Hunguest a legnagyobb belföldi szállodalánc, a cégcsoport 26 hoteljéből kilenc kapott támogatást.