Bernát, Felícia
EUR 384,61 Ft
USD 363,91 Ft
8 °C
30 °C

Sokan pattantak nyeregbe a járvány miatt

GettyImages-1229757935
2021.01.28. 15:20 Módosítva: 2021.01.28. 15:20

A koronavírus-járvány miatt a közlekedés is megváltozott világon: az autózás és kerékpározás váltak a legnépszerűbbé, s háttérbe került a tömegközlekedés és az utazásmegosztó szolgáltatások – derül ki a 2020-as Continental Mobilitási Tanulmányból.

Az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közlemény szerint

  • Franciaországban és Németországban a válaszadók 80 százaléka,
  • az Egyesült Államokban 81 százaléka,
  • Japánban az emberek 88 százaléka,
  • Kínában pedig 93 százaléka számolt arról, hogy a járvány miatt megváltoztatta napi mobilitási szokásait.

Noha a krízishelyzet ideje alatt sokak számára jelentősen csökkent az utazás mértéke, a vizsgálat rámutatott, hogy az emberek gyakrabban használják autóikat. 

A járvány hatására a személygépkocsik mellett a kerékpárok használata is nőtt, a legnagyobb mértékben, 34 százalékkal Kínában, amit Németország követ 21 százalékkal.

A Continental technológiai vállalat 2011 óta készíti el rendszeres időközönként a Continental Mobilitási Tanulmányt az Infassal (Institute for Applied Social Sciences) együttműködésben a mobilitási szokásokról Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában.

( Borítókép: Getty Images Hungary. Fotó: Thierry Monasse)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek