Indul a nagy MÁV-beszerzés

2021.01.29. 08:15

Ma tehetik meg utoljára első nyitóajánlatukat a MÁV-Start Zrt. 50 villamos motorvonatra szóló közbeszerzési felhívására jelentkező vasútijárműgyártók - írta a Világgazdaság.

A lap értesülése szerint az előminősítésen az Alstom, a Bombardier, a Skoda és a Stadler van túl, így ezek a cégek készülhetnek a közbeszerzés több hónapos tárgyalásos szakaszára. A járműveknek felsővezetékes és akkumulátoros hibrid meghajtásúaknak kell lenniük. Az első tételt 2023-2024 között, a másodikat 2024-2029 között várja a majdani megrendelő.

A pályázatot az állami személyszállító vasúttársaság már másodízben írta ki, az első tavaly májusi közbeszerzését ugyanis júniusban visszavonta, hogy kiegészíthesse néhány feltétellel - olvasható a Világgazdaságban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla