Ágazati bértámogatás: meghosszabbított határidő

2021.02.02. 11:43

A kormány február 22-ig meghosszabbítja a koronavírus miatt elindított kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás (KFI) igénylését – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette: eddig csaknem négyszáz munkaadó nyújtott be kérelmet mintegy 5 ezer munkavállalójára, összesen mintegy 4 milliárd forint értékben.

A Gazdaságvédelmi akcióterv egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartását szolgálja a járványhelyzetben, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához

– áll az ITM távirati irodának elküldött közleményében. 

A KFI bértámogatást, a többi között mérnökök, kutatók, informatikusok, meglévő és újonnan felvett munkavállalók után kaphatják a vállalkozások. A lehetőség az összes ágazatot lefedi, a teljes nemzetgazdaság számára segítséget jelent.

Kapcsolódó

Ágazati bértámogatás: 22 milliárdot kaptak a munkáltatók

Az ágazati bértámogatást eddig több mint 12 ezer munkáltató kérte összesen 90 ezer munkavállalójára.

A programban három hónapos időtartamra nyújtott támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot.

Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, a támogatás fejében érintett munkavállalóit legalább három hónapig köteles továbbfoglalkoztatni, munkabérüket nem csökkentheti.