Tavaly a lízingcégek 11,6 milliárd forinttal finanszírozták a nagycsaládosok autóvásárlásait

2021.02.03. 14:31
A lízingcégek 16,9 milliárd forintos finanszírozást nyújtottak a nagycsaládosoknak

Az államilag támogatott autóvásárlási programban csaknem négyezer új, hétüléses autóra kötöttek lízingszerződést tavaly. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a lízingcégek 11,6 milliárd forinttal finanszírozták a nagycsaládosok autóvásárlásait.

AUTÓNKÉNT ÁTLAGOSAN 2,96 MILLIÓ FORINTOT NYÚJTOTTAK A VÁSÁRLÁSOKHOZ A LÍZINGTÁRSASÁGOK.

A közlemény szerint a járvány ellenére tavaly is jelentős szerepet kaptak a nagycsaládosok autóvásárlási programjában a lízingkonstrukciók, bár a pandémia magyarországi megjelenése után a korábbi hónapokhoz képest visszafogottabb volt az érdeklődés.

A nagycsaládosok autóvásárlási programja 2019 júliusában indult, ennek keretében a három vagy több gyermeket nevelő családok egy új, hétüléses autó megvételéhez a vételár felét, maximum 2,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak − idézte fel a szövetség.

A támogatás indulása óta eltelt másfél évben összesen 5742 lízingszerződést kötöttek, ennek eredményeként a lízingcégek 16,9 milliárd forintos finanszírozást nyújtottak a nagycsaládosoknak

− mondta Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára, aki jelezte azt is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint a lízingcégek a nagycsaládosokhoz került autók mintegy 29 százalékához nyújtottak finanszírozást, ez is azt mutatja, hogy a lízingtársaságok fontos szerepet kaptak a programban.

A Magyar Lízingszövetség sikeresnek tartja ezt a programot, és továbbra is támogat minden olyan kezdeményezést, amelyek hozzájárulnak a magyarországi autópark megújulásához − emelték ki a közleményben.  • Hírek
  • Lakáshitel