Hét és fél milliárddal támogatja az önkormányzati fejlesztéseket a kormány

2021.02.03. 10:07

Hét és fél milliárd forintot biztosít önkormányzati fejlesztések támogatására a kormány. A pályázati forrásokból egyebek mellett utak, járdák, iskolák, óvodák és orvosi rendelők újulhatnak meg – jelentette be a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Ismertetése szerint a Pénzügyminisztérium (PM) egyik most meghirdetett pályázatán másfél milliárd forinttal segítik a gyermekétkeztetés feltételeinek javítását. Így óvodai és bölcsődei konyhák felújítására, építésére nyújtanak támogatást.

A PM másik – a Belügyminisztériummal közös – pályázatán három területen segítik az önkormányzatok beruházásait, összesen hatmilliárd forintból.

Pályázni lehet a sportolás feltételeinek a javítására, iskolai, óvodai sportpályák létesítésére, valamint belterületi utak, járdák és akár hidak felújítására is. Önkormányzati épületek fejlesztésére is lehet forrást kérni, így például óvodák, háziorvosi rendelők vagy a városháza megújítására.

A miniszter emlékeztetett: tavaly év végén csaknem negyvenmilliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatással segítették az önkormányzatokat, a most kiírt pályázatokkal pedig ezt a munkát folytatják. Közlése szerint a cél, hogy az önkormányzatok oldaláról is támogassák a beruházások növelését, és országszerte megújuljanak a közösségeknek fontos épületek.  • Hírek
  • Hírek