Hátszelet kap az új paksi atomblokkok építése

2021.02.11. 19:22

B2P Navigátor Zrt. névvel új vállalatot alapított a Dipol Humánpolitikai Intézet és az E55 Tanácsadó Kft. a nagy magyarországi projektek hatékony és eredményes megvalósításának elősegítésére. 

Az új cég szolgáltatási platformot és funkcionális megoldásokat nyújt a többi között azon beszállítók számára, amelyek érdekeltek például a Paks II. két új blokkjának létesítése és a stratégiai együttműködések kialakítása.

Stratégiai partnerségben állnak ugyanis a nukleáris iparág hazai és külföldi szereplőivel egyaránt, és azt szeretnék elérni, hogy a magyar beszállítói részarány legalább 40 százalékot érjen el az atomerőmű-projektben.

A társaság közreműködik olyan feltételek, körülmények és folyamatok kialakításában, amelyek révén a beszállítókkal szemben elvárt iparág-specifikus igények és elvárások teljesíthetővé válnak annak érdekében, hogy a beszállítók jó gyakorlata és képessége minél hatékonyabban szolgálhassa a gigaprojektek megvalósítását.

– áll a megalakulásról kiadott hangzatos közleményben, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy segítik áthidalni a „nemzetközi szakadékot” a beszállítók egy rendszerbe és azonos üzleti kultúrába történő integrálásával. A vállalat tevékenységében kiemelt jelentőséget szánnak az érdekképviseleti funkciónak, amelynek keretében a magyar beszállítói kör részére biztosítani kívánják a kivitelezés és a megvalósítás során az érdekek megjelenítését, közvetítését és vitás helyzetekben történő védelmét.