Polgár Judit megalapította a Queen’s Gambit Kft.-t

2021.02.11. 10:02

Üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás a Polgár Judithoz kötődő, frissen bejegyzett Queen’s Gambit Kft. hivatalos tevékenységi köre – szúrta ki a HVG.

A fővárosi székhelyű Queen’s Gambit Kft.-ben a kétszeres női sakkolimpiai bajnok tulajdonostársa férje, Font Gusztáv, aki egyben az ügyvezető is, illetve társuk Bőhm Viktor.

Walter Tevis The Queens Gambit című, 1983-as regénye alapján a Netflix tavaly októberben mutatta be nagy sikerrel az azonos című sorozatot Anya Taylor-Joy főszereplésével. A népszerűséget jól jelzi, hogy a sorozat az őszi debütálástól egészen január végéig vezette a Netflix top 10-es listáját.

Az már csak hab a tortán, hogy a streamingszolgáltató zseniális marketingfogással hozta össze egy videó erejéig a fiatal amerikai sakknagymestert megformáló színésznőt és Polgár Juditot. 

Minden idők legsikeresebb női sakkozója az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy a Vezércsel című sorozat igazi áttörést hozott a sakknak, az őszi bemutató óta egyre több külföldi újságíró találja meg, igényli a jelenlétét, a véleményét, kéri, hogy mesélje el a saját történetét.

Kapcsolódó

Polgár Judit: A vezércsel igazi áttörést hozott a sakknak

A világ legsikeresebb női játékosa szerint a sakk a generációk közös nyelve.  • Hírek
  • Lakáshitel