Varga Mihály 30 milliárdnyi forrást tett elérhetővé

2021.02.15. 08:42

Közel ezer hazai vállalkozás számára nyílnak új pályázatok a héten a gazdaság-újraindítási akcióterv részeként. Négy kiíráson, mintegy 30 milliárd forint értékben pályázhatnak a cégek fejlesztési forrásokra – jelentette be Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. 

A pályázatok egyrészt a hátrányos helyzetű településeken működő cégeket célozzák; közel 800 társaság számára nyílik lehetőség.  

Varga Mihály elmondta: ezek a cégek nehezebb helyzetben vannak versenytársaiknál, de fontos szerepet játszanak a települések életében, a kormány ezért fordít kiemelt figyelmet rájuk; 2 millió és 60 millió forint közötti fejlesztési forrás elnyerésére nyílik lehetőségük.

A új pályázatok másik része az élelmiszer-, a műanyag-, valamint a divat- és dizájnipari vállalkozások beruházásait segítik. Ezeken a tendereken 5 és 500 millió forint közötti támogatások állnak rendelkezésre a kapacitásbővítésre és a korszerűsítésre, de akár a munkavállalói bérek és a dolgozók képzésének költségei fedezésére is – mondta a pénzügyminiszter. 

 A pályázatokat a Széchenyi2020 honlapján, a palyazat.gov.hu-n lehet majd benyújtani.