Egy hónapig még kérheti SMS-ben az adóbevallási tervezetét

2021.02.16. 12:38

Még egy hónapig, március 16-ig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik, legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély, vagy egyéni vállalkozó. A saját adóbevallási tervezetét március 15-től bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon. Akinek nincs azonosítója, az március 16-ig többféle módon is kérheti a szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával.

Többek között kérheti SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon, telefonon a 1819-es hívószámon, személyesen az ügyfélszolgálatokon. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, az május 20-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.  • Hírek
  • Lakáshitel