Sokmilliárdos támogatással teszik könnyebbé a magyar cégek külföldi beruházásait

2021.02.17. 19:36

Nyolc magyar vállalat 25 milliárd forint értékben hajt végre beruházást külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak, mondta a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a külpiaci növekedési támogatási programot azért indították, hogy segítsék a magyar cégeket termelő-, kutatási és szolgáltatási kapacitásaik kihelyezésében.

Hetvenmilliárd forintos keretet különített el a kormány erre a célra, 157 vállalat nyújtotta be eddig a pályázatát, és a most bejelentettekkel együtt 28 győztest hirdettek ki.

Ezek a cégek összesen 80 milliárd forint értékben beruháznak, jellemzően a Nyugat-Balkánon, amelyhez a kormány 42 milliárd forintnyi támogatást nyújtott. A vállalatok közül hat a Nyugat-Balkánon, egy Ausztriában, egy pedig Szingapúrban hajt végre beruházást, tudósított a Távirati Iroda. 

Kapcsolódó

KKM: 38 cég részesült külpiacra jutási támogatásban

Most harmincnyolc, főként exportra termelő magyar cég kap állami segítséget munkahelyek megőrzéséhez, fejlesztésekhez.

Az eseményen a támogatói oklevelet az Aktív Kft., a DSC2000 Kft., a Gémtech Kft., a Geospeciál Kft., az MPP Zrt., az OLP-Tech Kft., az Openware Kft. és a Sat-Trakt Kft. vehette át.