Bernát, Felícia
EUR 385,10 Ft
USD 364,11 Ft
8 °C
30 °C

Novák Katalin: a diplomás gyed után sem kell adózniuk a 25 évnél fiatalabbaknak

2021.02.19. 13:19

A 25 év alatti fiataloknak 2022-től a diplomás gyed után sem kell személyi jövedelemadót fizetniük − közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin elmondta, hogy a 25 év alatti, gyermeket vállaló fiatal felnőttek számára is új lehetőséget kínál a kormány, ugyanis 2022. január 1-jétől bevezetik a személyijövedelemadó-mentességet a 25 év alatti fiatalok számára, „amivel párhuzamosan ott a diplomás gyed lehetősége is”.

A diplomás gyedet azok igényelhetik, akik a felsőoktatásban tanulnak vagy a felsőoktatási tanulmányaik végeztétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket. Nekik nem kell személyi jövedelemadót fizetni a diplomás gyed után sem, csupán nyugdíjjárulékot, ami 10 százalékot jelent − fejtette ki a miniszter, aki szerint ez jó hír azoknak, akik 25 év alatti fiatal felnőttként gyermekvállalásban, családalapításban gondolkodnak amellett, hogy most végzik tanulmányaikat vagy éppen frissen diplomáztak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek