Február 25-ig kérhető a kedvezmény az iparűzési adóra

2021.02.23. 19:01

Február 25-én, csütörtökön lejár a négymilliárd forint alatti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások (kkv) iparűzési adókedvezmény igénylési határideje – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

A kamara azt javasolja a cégeknek, hogy vegyék igénybe az adókedvezményt, amiből csak azok részesülhetnek, amelyek a február 25-i határidőig jelzik igényüket az önkormányzati adóhatóság felé a NAV erre szolgáló nyomtatványán.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara adatai szerint a fővárosban mintegy 250 ezer kis- és középvállalkozás jogosult a 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést igényelni.

A kamara úgy látja, hogy a járványhelyzet miatt leginkább nehéz helyzetbe került mintegy 15 ezer vállalkozásnak, döntően vendéglátóipari és turisztikai cégeknek további forrásokat kell biztosítani a túléléshez a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

A kamara nekik segítene az ötezer forint kamarai hozzájárulásból létrehozandó, 75 millió forinttal induló szolidaritási alappal, amiből fogyasztásösztönző programot finanszíroznának.  • Tippek
  • Biztosítás