Orbán Viktor tárgyalt a Hungexpo elnökével

2021.02.23. 16:54

A magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról tárgyalt kedden a Karmelita kolostorban Orbán Viktor miniszterelnök és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke − tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök a tárgyalás után ellátogatott a Hungexpo területére, ahol folyamatban van a stratégiai fontosságú, állami tulajdonú rendezvényhelyszín teljes megújítása, a magyar kormány 55 milliárd forintos támogatásával.

A tárgyaláson megvitatták a kiállítás- és rendezvényszervező szakma javaslatait és részvételi lehetőségeit abban a folyamatban, melynek végén „Magyarország erősebben jöhet ki a koronavírus-válságból” mint ahogyan belekerült − fogalmazott Havasi Bertalan.

A tervek szerint még idén a Hungexpo két világeseménynek is otthont adhat: ősszel itt tervezik megtartani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, valamint az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást.