Lázár János az igazság és a gumigyár oldalán áll

2021.03.02. 14:59 Módosítva: 2021.03.02. 14:59

Az igazság a munkások oldalán van – írja Lázár János Facebook-bejegyzésében. Olyan nincs, hogy egy multi csak kér és kap, de amikor tehetné, nem akar visszaadni valamit azoknak, akiknek a profitját és a támogatását köszönheti  – fogalmazott az országgyűlési képviselő és hozzátette, kevés vállalkozás mondhatja el magáról a járvány árnyékában, hogy több a lehetősége, mint a nehézsége, amivel szembenéz, azonban ilyen vállalkozás a makói gumigyár is, köszönhetően a magyar adófizetőknek. 

Mert ideje van a kérésnek és ideje van az adásnak is

– tette hozzá a fideszes politikus, és megjegyezte, kedden délután két órakor az utóbbi ideje jött el, utalt ezzel arra, hogy határozatlan idejű sztrájk kezdődött március 2-án délután két órakor a Continental makói gumigyárában. 

A munkabeszüntetés ezúttal nem a pénz miatt van, hanem azért, mert a dolgozók azt szeretnék, hogy a munkáltató minél hamarabb csorbítatlanul állítsa vissza a tavaly egyoldalúan felbontott kollektív szerződést.

A Continental tavaly nyáron mondta fel a 23 éves kollektív szerződést, mert elavultnak tartotta azt. Az új megállapodásról – kisebb megszakításokkal – decemberig folytak a tárgyalások, de nem tudtak egyezségre jutni.