Lopott pecséttel okozott 150 milliós kárt egy tatabányai könyvelő

2021.03.16. 13:16

Költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy tatabányai könyvelő ellen, aki egy vállalkozástól ellopott pecséttel hét év alatt több mint 150 millió forint kárt okozott a költségvetésnek  közölte a megyei főügyész az MTI-vel.

Mint írják, a vádlott könyvelt egy vállalkozásnak, és ellopta a társaság egyik pecsétjét, majd azzal számlatömböt vásárolt. A férfinak egyéni vállalkozóként nyomdaipari szolgáltatásra is volt engedélye, két gazdasági társaságnak végzett is ilyen szolgáltatást. A megrendelt munkát elvégezte, de a számlákat a korábban ellopott pecsétet használva annak a vállalkozásnak a nevében állította ki, amelynél könyvelt.

A vádlott a számlák után sem az egyszerűsített vállalkozói adót, sem a személyi jövedelemadót, sem pedig az egészségügyi hozzájárulást nem fizette meg, így a gyanú szerint

2011 januárja és 2018 februárja között 150 millió 641 ezer forint kárt okozott a költségvetésnek.

A főügyészség a férfira felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és mintegy 90 millió forintra vagyonelkobzást is kezdeményezett vele szemben – írják.