A bitcoin pártján a Morgan Stanley

2021.03.18. 11:26

A Morgan Stanley az első nagy amerikai bank, amely ügyfeleinek elérést ad bitcoinalapokhoz, írja a Portfolio, a CNBC cikkére hivatkozva. A befektetési bank 4 ezer milliárd dolláros vagyont kezel. 

A pénzintézetnek vannak kikötései: például csak azok a gazdagabb ügyfelei férhetnek hozzá a volatilis eszközhöz, akik legalább kétmillió dollárt tartanak náluk.

Emellett az akkreditált befektetőknek is csak a teljes vagyonuk maximum 2,5 százalékát engedi, összesen három bitcoinba fektetni a Morgan Stanley. Két alap egyébként a Galaxy Digitaltól származik, a harmadik pedig az FS Investments és a NYDIG közös projektje. A Galaxy Bitcoin Fund LP és az FS NYDIG Select Fund esetében 25 ezer dollár a minimum befektethető összeg, míg a Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP alapba 5 millió dollár rakható. A bank ügyfelei már a jövő hónapban beszállhatnak az egyik ilyen alapba.

Kapcsolódó

Nagyon meggazdagodott, aki időben kapcsolt

A bitcoin árfolyama több mint négyszeresére nőtt az idei mélypontjához képest, és most átlépte a 20 ezer dolláros lélektani határt is.

Jelenleg egyébként a Goldman Sachs, a JP Morgan és a Bank of America vagyonkezelői divíziója sem engedélyezi a bitcoinbefektetések ajánlását a pénzügyi tanácsadóinak.

Kapcsolódó

Száguld a bitcoin, újabb rekordot döntött az árfolyam

35 ezer dollár felett is járt a kriptodeviza.

A bitcoin árfolyama elképesztő ralin van túl, bár ma 1 százalékot esett a jegyzés, idén már így is 101,8 százalékkal került feljebb a kriptodeviza árfolyama.