Több focipályányi területtel bővül a debreceni BMW gyár

2021.03.18. 06:44

Nyílt és gyorsított eljárásban keres tervezőt Debrecen önkormányzata a BMW gyár területéhez kapcsolódóan újabb 100 hektár közművesítésének tervezésére – vette észre a Napi.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívást. Ajánlatokat március 29-ig vár az ajánlatkérő.  

A helyhatóság a gyorsított eljárást azzal indokolta, hogy nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben zajló fejlesztés – így valamennyi közigazgatási hatósági eljárás is gyorsított ütemben zajlik – és a befektetővel megkötött szerződésben vállalt határidők betartásához szükséges a minél gyorsabb lebonyolítás. 

Az ajánlatkérő egy 100 hektáros területre vár az utak, a csomópontok építéséhez kapcsolódó közlekedésépítési, csapadékvíz elvezetési, a szükséges közműkiváltási, fakivágási és növénytelepítési, továbbá a feltáró utak mentén a teljes közműhálózat építési, létesítési terveket. A tervezett utak és a csapadékvíz elvezető becsült hossza 3400 méter, a szennyvízvezeték becsült hossza 2500 méter, és ugyan ennyi az ivóvízvezeték becsült hossza is.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik eseményenként 5 millió, összességében pedig évi 10 millió forintos tervezői felelősségbiztosítással. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.