Körlevelet küldött az MNB, fontos dolgok vannak benne

2021.03.22. 15:50

A zöld pénzügyekben új irányt szab az Európai Unió. A fenntarthatósággal kapcsolatos, minap életbe lépett uniós rendelet (SFDR) célja a klímaváltozás megfékezése, a káros hatások tompítása, illetve a pénzügyi termékek átláthatóságának a növelése. A Magyar Nemzeti Bank vezetői, útmutatásul, körlevelet adtak ki a pénzügyi szervezeteknek az SFDR-jogszabály alkalmazására, közölte a jegybank a honlapján.

Könnyebben lehet eligazodni fenntarthatósági szempontból a befektetési termékek; például a befektetési alap, az életbiztosítás és a nyugdíjpénztár között.

Kapcsolódó
A fenntarthatósági elvek mentén működő vállalat jó befektetés lehet
  • Támogatott tartalom

A fenntarthatósági elvek mentén működő vállalat jó befektetés lehet

A klímavédelem, az elromlott eszközök javíthatósága, a munkavállalói büszkeség és a fenntarthatóságra törekvő vállalatok sikeressége mind összefügg - tudhatja meg ifj. Chikán Attilával készült interjúnkból.

Az Európai Unióban egyre inkább dívik az ESG, azaz a környezeti, társadalmi fenntarthatósági és felelős vállalatirányítási („environmental, social, governance”) szempontokat figyelembe vevő tőkepiaci befektetés. Magyarországon vagyonarányosan jelenleg még csak mintegy 0,5 százaléknyi az ESG-tematikájú vagy a fenntarthatóságot célul kitűző alapok aránya.