Magyar termék is bekerült a világ legegészségesebb italai közé

2021.03.24. 17:07

Idén hetedszer rendezték osztották ki a World Food Innovation Awards (WFIA) – a Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díjat. A londoni eseményen számos világcég, köztük a Danone, a Nestlé és az Aldi szerepelt a különböző kategóriák döntősei között. Az Egyesült Királyságban alapított díj létrehozásának célja, hogy segítsen rávilágítani az élelmiszeriparban zajló innovatív kezdeményezésekre, és ezzel lehetőséget teremtsen számukra a nemzetközi térben való megjelenésre.

A „Legjobb egészségmegőrzést támogató ital” kategóriájában idén egy magyar start-up cég, az Activé által kifejlesztett és forgalmazott ital, az activé FiberShake szerezte meg a világ legjobbjának járó díjat.

A zsűri az Activé közleménye alapján így véleményezte az italt: 

Kitűnő megoldást kínál napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémákat okozó jelenségére, az alacsony mértékű rostfogyasztásra azáltal, hogy kényelmes formában elérhető, finom rostot biztosít a fogyasztók számára

A gyártó leírása szerint a 10 gramm rostot tartalmazó activé FiberShake nagy előnye a XXI. század felgyorsult tempójában élő és dolgozó fogyasztója számára, hogy elkészítési ideje rendkívül rövid.  Fogyasztásával biztosított az egészségmegőrzéséhez minimálisan szükséges napi 30 gramm rost harmadának bevitele.

Az activé FiberShake a bélflóra táplálása mellett esszenciális aminosavakat is tartalmaz az egy adagban található 18 gramm fehérjével. A gyártó hét ízben kínálja.

Hiszünk abban, hogy az activé FiberShake képes egészséges táplálkozásra motiválni napjaink elfoglalt emberét azzal, hogy időtakarékos elkészítési megoldást kínálva ötvözi a kulináris élvezeteket a bélflóra egészségét szolgáló tulajdonságokkal. A FiberShake-kel az volt a célunk, hogy minél könnyebbé tegyük az emberek számára a bélflórájuk egyensúlyának fenntartását, azáltal, hogy ösztönözzük és segítjük a napi minimálisan kívánatos 30 gramm rost bevitelét a szervezetbe

– foglalta össze Vadász Bálint, az activé márka alapítója a FiberShake létrehozásának céljait.