Több mint ötven dolgozó hiányzik koronavírus miatt egy kaposvári gyárból

2021.03.24. 15:29

Háromszáznegyvenöt munkásból ötvenegy nem dolgozhat a Kaposvári Villamossági Gyárban koronavírus-fertőzés miatt – adta hírül a sonline

Az üzem igazgatója, Szalai Gyula elmondta a megyei médiumnak, hogy a munkából kieső alkalmazottaik csaknem hatvan százaléka koronavírusos, a többiek pedig kontaktszemélyek, és ezért házi karanténban  vannak.

A vezető beszámolt róla, hogy jelenleg az alkalmazottak közel tizenöt százaléka esett ki a munkából, és szinte minden területről hiányoznak kollégák, így a lakatos-, a szerelő- és a forgácsolóüzemből is.

Arról is informált a cégvezető, hogy a gyár festőrészlege a múlt héten leállt, az ott dolgozó három szakmunkás is covidos. Legutóbb karácsony előtt emelkedett számottevően a fertőzött dolgozók száma, de akkor sem érte el a mostani szintet. 

Bőven van megrendelés, minden feladatot igyekszünk teljesíteni a következő hetekben. Cégünknél továbbra is teszteljük a munkatársakat, péntek délutánra időzítettük a legutóbbi ellenőrzést. Mindenki hordja a szájmaszkot, nagy mennyiségben biztosítjuk a kézfertőtlenítőt, s folytatjuk jövő héten is a teszteléseket 

– mondta Szalai Gyula.  • Hírek
  • Személyi kölcsön