Öt új hibrid elektromos autómodell gyártására készül Spanyolországban a Renault

2021.03.24. 07:12

A Renault öt új hibrid elektromos autómodell gyártását kezdi meg Spanyolországban 2022 és 2024 között – jelentette be a francia cégcsoport vezérigazgatója Palenciában.

Luca de Meo közölte: a palenciai gyárban két, a valladolidi üzemben három új típus készül a következő években, utóbbi telephelyen új hibrid motorok összeszerelését is végzik majd. Emellett a sevillai üzemben két újfajta sebességváltó gyártását tervezik.

Mint mondta, Spanyolország az autóipar villamosításának jelentős szereplőjévé válhat, véleménye szerint 2025-re a dél-európai országban értékesített autók 35 százaléka hibrid jármű lesz, míg Európában elérheti a 45 százalékot.

José Vicente de los Mozos, a Renault Espana elnöke a márka eddigi legambiciózusabb spanyolországi tervének nevezte a most bejelentett elképzeléseket, amelyeknek a gazdaságra gyakorolt hatását 12 milliárd euróra becsülte. A négyéves projekttel ezer új munkahely létrehozását ígérik.

A 2021–2024-es időszakra vonatkozó tervezet bemutatásán részt vett VI. Fülöp spanyol király és Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.