Megújította a kormány a Coca-Colával kötött stratégiai megállapodást

2021.03.25. 16:10

A kormány csütörtökön partnerségi szerződés aláírásával megújította a 2012-ben megkezdett stratégiai együttműködést a Coca-Cola HBC Magyarországgal. Az új megállapodást a kormány képviseletében a külgazdasági és külügyminiszter írta alá.

Szijjártó Péter az együttműködés megerősítését azzal indokolta, hogy a Coca-Cola magyarországi vállalata a következő évekre 30 milliárd forintos fejlesztési programot tervez. Ebből 10 milliárd forint jut az értékesítési hálózat fejlesztésére, míg az összeg nagyobbik részét kapacitásbővítésre fordítják, így

hamarosan Dunaharasztiban jöhet létre a cég legnagyobb közép-európai gyártóbázisa – tette hozzá.

Mint az Index megírta, az üdítőgyártó a kormánnyal 2012-ben elsőként aláírt stratégiai megállapodás óta közel 30 milliárd forintot fordított hazai beruházásokra. Azóta a vállalat a többi közt átadta az ország egyik legnagyobb kapacitású üdítőital-gyártósorát, illetve megépítette Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárát.

Az akkor még Nemzetgazdasági Minisztériumnak nevezett tárca azt közölte a stratégiai partnerség aláírása után, hogy a megállapodás célja a Coca-Cola Magyarország hosszú távú magyarországi jelenlétének biztosítása a kölcsönös bizalom és kiszámíthatóság jegyében.

Annak a témának egyébként külön cikket szántunk, hogy a mai napig nem lehet tényszerűen mérni a kormány stratégiai megállapodásainak sikerességét.