Nyitnak a turistaparadicsomok

GettyImages-976650084
2021.03.25. 09:44

Messze még a pandémia vége, de néhány turistaparadicsom már jelezte, hogy tárt karokkal várják a nyaralni vágyókat.

Az egzotikus Seychelle-szigetek március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt – közölte a Qatar Airways a helyi turisztikai hivatalra hivatkozva. A nyitás itt annyit jelent, hogy

az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön.

A légitársaság – amely a fenti hírre reagálva sűrítette is Budapestről induló járatait – hozzáteszi, hogy a Maldív-szigetek esetében is hasonló szabályok várnak a nyaralni vágyókra, annyi különbséggel, hogy ott 96 órán belül levett negatív tesztet írnak elő.

A Bangkok Post eközben arról számolt be, hogy a thaiföldi Phuket júliustól várja a látogatókat – karanténkötelezettség nélkül. A portál szerint a szigeten az elmúlt három hónapban nem volt újabb koronavírusos megbetegedés. Aki már most célba venné Phuketet, az még szigorúbb szabályokkal találkozna: a kötelező negatív teszt mellett jelenleg a beoltottakra 7 nap, mindenki másra 10 nap karantén vár.

(Borítókép: Mahé, Seychelle-szigetek. Dea / V. Giannella / Getty Images Hungary)