Orbán Viktor már a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításán dolgozik

2021.03.30. 09:34

A koronavírus okozta nehéz helyzet ellenére is azon dolgozik az Orbán-kormány, hogy a magyar gazdaságot újraindítsa. Erről tanúskodik a miniszterelnök facaebookos videója, amelyben arról beszél, hogy magyar vállalkozások hogyan tudnak sikeresen részt venni a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításában.

A kormányfő azt mondta, míg egész Magyarország harcol a koronavírus elleni, közben „a fél szemünket”a gazdaság újraindításán kell tartani”. Kifejtette: a magyar gazdaságpolitika elő fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtak Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek.

A második szakaszban megerősítették a magyar kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni – tette hozzá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy elérkeztünk a harmadik szakaszhoz, amikor a magyar vállalkozások külföldön érvényesülnek, és az ott megtermelt profitot hazahozzák Magyarországra.

A miniszterelnök szerint így fogják helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát. A kormányfő hétfőn Üzbegisztánba utazott, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeit bővítik, bemutatkoznak a sikeres cégek, mint az OTP és más közepes vállalkozások is.