Gyula
7 °C
20 °C

Új névvel lehet piacvezető az Aegon Magyarországon

2021.04.01. 15:04

Még november végén kiderült, hogy az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) 830 millió euróért felvásárolja az Aegon biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, valamint Lengyelországban, Romániában és Törökországban is.

Lehel Gábor, a VIG Magyarországért felelős igazgatósági tagja a portfolio.hu-nak elárulta, hogy nyáron tervezik lezárni a tranzakciót és a hatósági jóváhagyásokat, és

ettől kezdve önálló biztosítóként, új márkanévvel működne tovább az Aegon Magyarország. Egyúttal jelezte, hogy a VIG az Unionnal, a jelenleg is meglévő biztosítójával együtt piacvezetővé válik hazánkban.

Lehel Gábor szerint a VIG többmárkás stratégiája remekül működik, és a többi országban is, ahol piacvezető, két biztosítóval dolgozik, ám ez nagy kihívást jelent Magyarországon, mert jól ismert márkanevet kell újra cserélni, amelynek kiválasztásában számítanak a csapathoz csatlakozó magyar kollégákra is, vagyis az Aegon magyar menedzsmentjére.

A VIG-csoport, amely Közép-Kelet-Európa vezető biztosítója, Romániában, Lengyelországban és Törökországban is erősítette pozícióját, de Magyarország számít a legjelentősebbnek, és az alapkezelő és a nyugdíjpénztár területén is jelentős fejlődési lehetőségeket látnak.

Lehel Gábor elmondta, hogy a 2019-es piaci adatok alapján a VIG a magyar biztosítási piacon 19 százalék feletti részesedést szerez, de magyarországi jelenlétét tovább akarja erősíteni.