Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Bevezeti a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H

2021.04.07. 14:52

Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon a hazai pénzintézetek között, ami újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is az okostelefonos fizetéseknek – közölte a pénzintézet. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője elmondta: egy év alatt meghatszorozódott az érintésmentes mobiltárca-használók száma a pénzintézetnél, az érintésmentes mobilfizetések száma pedig ötszörösére emelkedett.

A bank digitálisan aktív ügyfeleinek száma fokozatosan növekszik, ma már 570 ezret tesz ki.

Az innovációs szakember a Google Pay bevezetésével az okostelefonos kártyás fizetések számának további jelentős élénkülésére számít – számolt be az MTI.

Kapcsolódó

Januártól már a sarki bódéban is fizethetünk bankkártyával

A mostaninál kétszer több helyen működik majd az érintés csodája.

Németh Balázs hangsúlyozta: a járványhatás elősegítette, hogy többen fizetnek nem készpénzzel. A pénzintézet adatai szerint a K&H-nál a bankkártyás fizetések 22 százalékkal nőttek tavaly, míg a teljes magyarországi piacon a kártyás belföldi fizetések száma hét százalékkal emelkedett. Elhangzott: Google Pay segítségével az érintettek bárhol fizethetnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek