Már egy szelfivel is nyitható bankszámla Magyarországon

2021.04.14. 19:22

Újabb pénzintézet alkalmazásával bővült a Huawei saját alkalmazásáruháza: a Gránit Bank appjával az ügyfelek akár egy szelfivel új számlát nyithatnak, használhatják a QR-kódos fizetést és a beépített pénzügyi asszisztens segítségével a kiadásaikat és bevételeiket is nyomon követhetik, illetve elemezhetik – közölte a pénzintézet.

A mobilalkalmazáson keresztül lehetőség van teljesen elektronikusan számlát nyitni, ehhez egy új típusú személyazonosító igazolványra, egy lakcímkártyára és egy okostelefonnal készített szelfi beküldésére van mindössze szükség. Ezek után a bank ügyfelei azonnal használhatják a QR-kódos fizetést, illetve fizetési kérelmet küldhetnek bankon belüli és kívüli partnereiknek egyaránt. A fizetési kérelem elfogadásának feltétele, hogy a címzett bankjánál elérhető legyen ez a szolgáltatás, és a fizető fél aktiválja is azt, azaz szerződjön erre a bankjával.

Mint írják, az alkalmazásban lehetőség van másodlagos azonosító, azaz e-mail cím, mobilszám vagy adóazonosító/adószám rögzítésére pénz fogadásához, így a pénzt küldő az app felhasználójának bankszámlaszáma helyett a könnyen megjegyezhető e-mail címére vagy a mobilszámára is utalhat.

A Gránit Bank több újítást is bevezetett az elmúlt hónapokban: tavaly októberben például azt jelentette be a pénzintézet, hogy már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek.