Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Nem tartanak járványveszélytől a teraszos vendéglátósok

2021.04.16. 13:24

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, hogy a beoltottak száma eléri a három és fél milliót. Ez várhatóan a jövő héten bekövetkezik, hiszen péntekre már 3 145 592 ember kapott oltást – derül ki a kormányzati oldal adataiból.

A nyitást Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége elnöke is üdvözölte. Külön kiemelte, hogy van idejük a teraszos vendéglátósoknak, hogy felkészüljenek a nyitásra.

Örömteli hír, hogy végre elindult egy folyamat bő fél év után. Szerencsére a kormány időben bejelentette a nyitást, egy hét felkészülést adott körülbelül ezzel, így ezt a vendéglátósok rutinból meg fogják tudni oldani. Örülni kell minden egyes vendégnek és a teraszhasználati díj eltörlésének, ami nagy segítség sokaknak a veszteségek után

 mondta a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Hozzátette: az elvitelre való kiszolgálás meg fog maradni, mert egyrészt nem minden vendéglátó egység rendelkezik terasszal, másrészt a többség nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kiessen ez a bevételi forrás.

A személyzet még okozhat némi problémát, egészen pontosan a munkaerő. A szakképzett munkaerő egy része nyugatra vándorolt, mások végleg felhagytak a szakmával. A bértámogatás továbbra is megmarad szerencsére, és üzemeltetési támogatást is kértünk a kormánytól

 fogalmazott Gál Pál Zoltán, aki úgy véli, hogy nem lesz járványügyi veszély, hiszen tavaly nyáron is jól vizsgázott a rendszer, megtartották az éttermekben az asztalok között a megfelelő távolságot, a személyzet pedig viselte a maszkot.

Kapcsolódó

Remény a teraszos vendéglátóhelyeknek

Súlyos számok árnyékában ígértek nyitást jövő hétre.