Nyitási lázban ég az ország

DSZZS20140330023
2021.04.21. 18:52

Magyarország kezd éledezni.

Ahogy haladunk az oltásokkal, a szigorítások is enyhülnek, amelynek a következő lépcsője, hogy kinyithatnak a teraszok, amint 3,5 millióan megkapták már legalább az első vakcinát. Ennek köszönhetően felpezsdült az élet, az éttermek, kocsmák, klubok gőzerővel elkezdtek dolgozni azon, hogy a bejelentést követően rögtön nyithassanak.

Bár a koncertek, rendezvények megtartására még nincs lehetőség, az Akvárium Klubnál is nagy erőkkel készülnek a november óta várt nyitásra – egyelőre a teraszon.

Kitisztítottuk a teraszt, fertőtlenítettünk, újrafestettük a bútorokat, ülőalkalmatosságokat, pultokat, készen állunk arra, hogy ismét vendégeket fogadjunk. Már csak arra várunk, hogy megkapjuk a zöld utat. Úgy készülünk, hogy a hétvégén már megnyithatunk

– mondta az Indexnek Fülöp Zoltán, az Akvárium Klub társtulajdonosa, üzemeltetője, aki nem rejtette véka alá az örömét, ugyanakkor megjegyezte, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy betartsák és betartassák a biztonsági intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenek a jelenlegi járványhelyzetben.

Ennek megfelelően a személyzet maszkban végzi a munkáját, de arra is ügyelnek, hogy ne legyen zsúfolt a terasz, a vendégek megfelelő távolságban tartózkodjanak egymástól, ezért ellenőrzik a létszámot, és ha elérnek egy bizonyos pontot, lezárják a bejáratokat, amelyeket csak akkor nyitnak ki ismét, ha csökken a vendégek száma. Ezzel is azt szeretnék elérni, hogy mindenki biztonságban érezze magát, aki hosszú szünet után újra kiülne egy korsó sörre, egy pohár borra, vagy akár csak egy üdítőre a klub teraszára.

Ahogy a többi vendéglátóhelyiség, úgy az Akvárium is nehezen bírta az elmúlt több mint egy évet, amióta a koronavírus-járvány felütötte a fejét Magyarországon. Ennek ellenére a stáb nagyjából 90 százalékát meg tudták tartani, amiben fontos szerepet játszott a kormányzati bértámogatás és járulékmentesség, igaz, az életben maradáshoz bankhitelt is fel kellett venniük, hogy tudják finanszírozni a személyzetet.

Reméljük, magunk mögött tudhatjuk ezt a rendkívül nehéz időszakot. Az Akvárium a járvány kezdete óta több mint százmillió forintos veszteséget szenvedett el

– mondta Fülöp Zoltán, aki hozzátette, hogy a teraszon egyelőre biztosan nem lesznek rendezvények, események, de bíznak benne, hogy az oltásoknak köszönhetően további korlátozásokat oldanak fel a tavasz végére, nyár elejére, és akkor már a beltéri programok megrendezésére is lesz lehetőség.

És hogy mi lesz a fesztiválszezonnal?

Korábban már kiderült, hogy a Balaton Soundot és a VOLT Fesztivált idén sem rendezik meg, míg a Szigetről egyelőre nincs hivatalos döntés. Az viszont nem kizárt, hogy a nyár végi eseményeket meg tudják tartani valamilyen formában az augusztus 20-ai hétvégén.

Optimisták vagyunk, bízunk benne, hogy meg lehet szervezni a Strand Fesztivált és a B my lake-et. Reményeink szerint addigra már túl leszünk a járványon és a korlátozásokon, és megrendezhetjük ezt a két eseményt augusztus végén

– mondta Fülöp Zoltán, a Strand Fesztivált és a B my lake-et is jegyző VOLT Produkció Kft. társtulajdonos-ügyvezetője.

(Borítókép: Az Akvárium Klub teraszán ülő emberek 2014. március 30-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)