Távozik a Siemens magyarországi vezetője

2021.04.21. 16:06

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezetője nyugdíjba vonul, a helyét Jeránek Tamás veszi át elnök-vezérigazgatóként május 1-től – közölte a Siemens.

A Siemens több mint százharminc éve van jelen Magyarországon. A cég mindig a fejlődést szolgálta, ez a jövő útját is kijelöli. Ügyfeleink mostani célkitűzése a digitalizáció erősítése, az ipar 4.0 víziójának gyakorlati megvalósítása. Feladatomnak tekintem, hogy ügyfeleink versenyképességének növelését a legjobb megoldásokkal támogassuk, hogy kiszolgálhassák a valós fizikai és digitális világ összekötésének előnyeit

– jelentette ki Jeránek Tamás, aki 2012. óta dolgozik a cégnél a Digital Industries terület vezetőjeként, és ebben az időszakban többszörösére nőtt az üzletág forgalma, a munkavállalók létszáma megduplázódott, és számos projektet valósítottak meg autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fémipari és cementipari megrendelőnél.

Dale A. Martin 11 éven keresztül irányította a vállalatot, amely ezalatt az ipari digitalizáció, az automatizálás és az innováció kiemelkedő szereplőjévé vált a magyar piacon. A nyugdíjba vonuló vezető fontos szerepet játszott a repülőgépek elektromos hajtásrendszerének kifejlesztését célzó siemenses kutatás-fejlesztési program sikerében, közép- és felsőfokú duális képzési programok hazai elindításában, valamint fenntarthatósági és környezetvédelmi kezdeményezések megvalósításában.

Magyarország köztársasági elnöke a kiemelkedő tevékenységét a Magyar Érdemrend középkeresztjével honorálta 2021-ben.