Vizsgálják a vírusellenes ágyneműt

2021.04.26. 13:52 Módosítva: 2021.04.26. 13:52

Valószínűsíthetően nem nyújtott megfelelő tájékoztatást a termékek vírusellenes kezelésével kapcsolatosan a Viral Stop ágyneműtermékcsalád-gyártó, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a készítő ellen − adta hírül az MTI. Azért indítottak versenyfelügyeleti eljárást a Viral Stop termékcsaládba tartozó paplanok és párnák gyártóival szemben, mert feltételezhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak két hazai webáruház felületén.

A TERMÉKCSALÁDOT EGY KÜLÖNLEGES, A VÍRUSOK SZÁMÁT CSÖKKENTŐ TEXTILKEZELÉSSEL NÉPSZERŰSÍTIK,

ugyanakkor a cégek vélhetően nem nyújtanak megfelelő tájékoztatást az ezzel kapcsolatos, jelentős információkról, például a technológia hatásának várható időtartamáról, valamint az azt befolyásoló, akadályozó körülményekről.

Mivel a vállalkozások kereskedelmi gyakorlata széles fogyasztói körhöz juthatott el, a járvány miatt pedig fokozott az érdeklődés a hasonló termékek iránt, a GVH az értékesítési gyakorlat vizsgálata mellett döntött − áll a hivatal közleményében.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.